Полента Брамата - царевично брашно. С две думи това е италиански вид качамак много характерен за област Бергамо - Северна Италия, където живеем и ние. Хората тук са толкова известни с приготовлението и консумацията му, че са получили прякора Полентони, демек Качамаци. Това беше и любимия качамак на моята българска баба, която винаги си поръчваше да и донасяме. Това царевично брашно е характерно с това, че е по-едро смляно и качамака приготвен с него не става на грис. По хрупкав и ароматен е. Може да го приготвите, с каквито добавки предпочете или да ползвате някоя от нашите рецепти. Италианците например много често го консумират с малко зехтин и настърган Пармезан. Il Molino Chiavazza е един от най-важните и големи производители на брашна в Италия. Съществува повече от 50 години (1955 год). Заради качествените си брашна марката е неизменно търсена от италианските домакини. * Този продукт е без Глутен и е подходящ за хора и деца с глутенова непоносимост.