Торта с просеко и шоколад

Торта с просеко и шоколад
2 декември 2021

Съставки:

За глазурата:

  • 1 1/2 ч.ч сметана
  • 2 1/2 ч.ч сладко-горчив шоколадов чипс

За изпичането на блатовете Ви идва на помощ нашата тава с падащо дъно.

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете хартия за печене в 2 форми с падащо дъно, с размер 24см.
  • Смесете брашното, бакпулвера и солта.
  • С електрически миксер разбийте омекналото масло и захарта за поне 5 минути или докато стане светло, пухкаво и умножи обема си няколко пъти.
  • Добавете яйцата, едно по едно, като изчакате, докато всяко се разбие напълно, преди да добавите следващото.
  • Разбъркайте ванилията, хранителния оцветител, млякото, просекото и ликьора.
  • Прибавете сухата смес и бъркайте докато се комбинира.
  • Разделете в двете тави и печете 30-35 мин или докато придобие златист загар.
  • Извадете от фурната и ги оставете да изстинат във формите за 10 мин преди да ги извадите.
  • Направете глазурта докато се пекат блатовете. Загрейте сметаната в тенджера до точката и на завиране. Отстранете от котлона и добавете шоколадовия чипс. Бъркайте докато се разтопи. Оставете да се охлади на стайна температура.
  • За сглобяването на тортата: Поставете единия блат върху чиния за сервиране. Намажете със сладкото от боровинки и от горе с шоколадовата глазура. Поставете в хладилника докато стегне. След като стегне повторете същото и с втория блат. 
  • Завършете като намажете тортата от всички страни с глазурата(както е на снимката) и декорирайте по желание.

Приятен апетит!

Ризото топчета с моцарела и сушени домати

Тази рецепта ще ви помогне да пресъздадете една от любимите улични храни в Рим у дома.

прочети още

Фокача с маслини и розмарин

Предшественик на съвременната пица, фокачата е обикновен италиански плосък хляб, който се свързва с Бъдни вечер и Коледа.

прочети още

Коледни джинджифилови бисквити

Меки в центъра, хрупкави по краищата .. любимите на всички джинджифилови бисквитки.

прочети още

Коледен сладкиш с Панеттоне (Triffle)

Подгответе се от рано с рецептите за празничната вечеря

прочети още

Салата от паста пенне с маслини

Салатата с паста, маслини и каперси е чудесна опция за разнообразяване на менюто. Може да се консумира като предястие, гарнитура или основно ястие.

прочети още

Класическо Тирамису

Тирамису е класически италиански фаворит в десертите, като неустоимата комбинация от бишкоти, маскарпоне и кафе, се харесва по цял свят на малки и големи.

прочети още

Пълнени канелони с кайма и спанак

Черпим всички почитатели на италианската кухня с тези разкошни канелони с кайма. Уханието им ще Ви подкани да си сложите голяма порция, да си налеете чаша вино и да се насладите на всяка хапка.

прочети още

Безглутенова торта "Капрезе"

Тази италианска бадемова торта, гарнирана с ванилова рикота и шоколадов сос амарето, е най -доброто нещо, което ще изпечете тази седмица.Тя е отговорът на вашите безглутенови мечти.

прочети още

Пица Маргарита

Класическата неаполитанска пица Маргарита е една от пиците, които всеки обича.Комбинацията от домати, моцарела и босилек, Ви дава възможност да усетите точния вкус на популярното в цял свят италианско ястие.

прочети още

Зеленчукова лазаня

Лазаня – една от най-прекрасните италиански рецепти! Лазанята може да бъде с месо, със зеленчуци, с микс от сирена и различни сосове, а резултатът винаги е интересно и вкусно ястие. Настоящата рецепта е подходяща за есенните месеци, защото акцент в нея е патладжанът.

прочети още

Ризото с гъби и паста от трюфели

Вкусно ризото с паста от трюфели. Богато, кремообразно и подходящо за хапване както самостоятелно така и в компанията на пилешко или телешко филе.

прочети още

Лесна рецепта за кекс с конфитюр от ягоди

Кекс с конфитюр от ягоди и свежи плодове .. идеален за чаша кафе и сладки приказки!

прочети още

Био пълнозърнести фузили със зеленчуци

Днес споделяме с вас здравословна италианска рецепта за био фузили със зеленчуци.

прочети още

Каноли с веган крем

Днес споделяме с вас прекрасна свежа италианска рецепта, която да похапнете с 0% угризения и 100% наслада !

прочети още

Oризови кюфтенца

Както вече ни е известно, италианската кухня е пълна с изненади ... не какви да е, а УНИКАЛНО ВКУСНИ ИЗНЕНАДИ!

прочети още

Лазаня

Здравейте приятели,  Днес ще се опитаме да вдъхновим вашите кулинарни способности с едно ястие, което не е любимо само на италианци, а на всички хора по света. Точно така, ЛАЗАНЯ! Ще споделим рецептата и ще ви дадем полезни съвети и малки трикове за приготвянето на вкусното ястие, което ще ви откара мислено из уличките на Милано. Нека да започваме!

прочети още

Паста с риба тон

Ароматна италианска паста с истински доматен сос, тон и пармезан.

прочети още

Бисквити с глазура

Via Uno има предложение, с което ще впечатлите вашия партьор, като му покажете вашия личен израз на любов.

прочети още

Милфьой

Вдъхновяващ и лесен десерт, който ще развихри кулинарния ви усет!

прочети още

Кростини с боб-канелини по тоскански

Кростини са италианско предястие съставено от хрупкав препечен хляб и гарнитура. Според различните региони в Италия, кростините имат различни вкусни варианти и съставки. Жителите на регион Тоскана разкриват как приготвят техните любими кростини.

прочети още

Коледни вълшебни сладки - Кучинати

Коледа идва, а Италия ни е подготвила вкусни сладки !

прочети още

Италиански шоколадов сладкиш

Шоколадово италианско допълнение за всеки повод!

прочети още

Италианска пица " Куатро Стаджони"

Ароматна италианска пица за всеки вкус !

прочети още

Ризото със сирене "Пармезан"

Ароматно италианско ястие за ценители на ризото.

прочети още

Салата "Барселона"

Свежа италианска салата с морски вкус, на международно ниво !

прочети още