Съдържание: 100 % люспа от биологична шипка, плодова фруктоза, без добавен пектин, без глутен, без консерванти. Контролирано сушене на шипката, протичащо първоначално в естествена среда, а след това при температура от 40 до 50 градуса С. Смляно на каменна мелница при температура 36 градуса C. Начин на приготвяне: Поставете сместа в тенджера и добавете 1.0 литра хладка вода за разфасовка 0,250 г и 1,5 литра за разфасовка 0,500г Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Загрейте и след завиране разбърквайте около 40 мин до получаване на желаната гъстота. Налейте горещата смес в буркани с винтови капачки и затворете. Изчакайте да изстине и съхранете в хладилник. Срок на годност на готовия продукт 30 дни. Полученият готов продукт е между / 0,550 кг. и 0,650 кг./ за разфасовка 0,250 г и / 0,750 кг. и 0,850 / за разфасовка 0,500г в зависимост от степента на желаната гъстота. Богатото съдържание на комплекса от полезни вещества прави шипката невероятен имуностимулатор и здравословна добавка с мощно противовъзпалително действие, подпомага и поддържа костите и ставите здрави. Поради високото съдържание на витамин С, шипките има антиоксидантен и диуретичен ефект и също така подобряват окислително-редукционните процеси в клетките и пропускливостта на капилярите. Приема на плод от шипка намалява риска от инсулт и инфаркт, подобрява сърдечната дейност, стимулира кръвообращението, спомага за понижаването на кръвната захар, подпомага обмяната на веществата. Подобрява окислително-редукционните процеси в клетките. Шипковият плод е истински „поливитаминен концентрат“ – в природата не съществува друг естествен продукт, който да е така богат на различни витамини – С, Е, В1, В2, К, D, А (каротин), РР, Р. По съдържание на витамин С шипковия плод няма аналог в растителния свят (500-2500 мг) на 100 грама плод. По съдържания на витамин В1 и В2 тя се нарежда на първо място, а по количествата каротин – на второ. Шипката е богат източник на пектин, флавоноиди и желязо, органични киселини (лимонена и яблъчна), захари (предимно захароза, около 2.5%), дъбилни вещества и минерални соли (около 3.25%), най-вече калиеви (около 512 мг%), калциеви (около 50 мг%), фосфорни (около 54 мг%), натриеви (около 47 мг%) и магнезиеви (около 122 мг%) соли. Също така има високо съдържание на есенциални мастни киселини: линолова киселина - омега 6 и линоленова киселина - омега 3, както и антиоксидант бета каротин. От захарите в нея се срещат фруктоза, глюкоза, захароза. Богат е също така и съставът й на скорбяла, белтъчини, дъбилни и пектинови вещества, азотни вещества.