Ризото топчета с моцарела и сушени домати

Ризото топчета с моцарела и сушени домати
9 декември 2021

Съставки:

За ризотото:

За да изпържите вашите топчета от ризото може да използвате нашия тиган с кошница за пържене.

Начин на приготвяне:

  • За ризотото: разтопете маслото със зехтина в голям тиган на среден огън. Добавете лука и гответе, като разбърквате за 2-3 минути, докато омекне. Добавете чесъна и ориза и разбъркайте за 1-2 минути. Добавете виното и разбъркайте, докато се поеме цялото. Добавете горещия бульон,1 черпак наведнъж, като разбърквате и се уверите, че всичко се абсорбира, преди да добавите следващия, докато оризът стане ал денте. Това ще отнеме около 20 минути - може да не се нуждаете от цялия бульон. Отстранете от котлона, добавете пармезана, след което подправете. Разстелете ризотото върху тава, след това покрийте и охладете за поне 30 минути или до 2 дни.

  • Сложете разбитите яйца, брашното и галетата в 3 отделни плитки купи. С ръце оформете охладеното ризото на 16 топки, като за всяка използвате около 2 супени лъжици смес. Направете вдлъбнатина в центъра на всяка с палец, добавете парче домат и моцарела. Оваляйте всяка топка първо в брашно, след това в яйце, и на края в галета. Охладете за 15 минути, докато стегне.

  • За пържетенето използвайте фритюрник или тиган с кошница за пържене. Загрейте олиото до 190°C. На 2 порции запържете топчетата за 2-3 минути до златисто. Отцедете върху кухненска хартия и сервирайте веднага със салата.

Приятен апетит!

Фокача с маслини и розмарин

Предшественик на съвременната пица, фокачата е обикновен италиански плосък хляб, който се свързва с Бъдни вечер и Коледа.

прочети още

Коледни джинджифилови бисквити

Меки в центъра, хрупкави по краищата .. любимите на всички джинджифилови бисквитки.

прочети още

Коледен сладкиш с Панеттоне (Triffle)

Подгответе се от рано с рецептите за празничната вечеря

прочети още

Салата от паста пенне с маслини

Салатата с паста, маслини и каперси е чудесна опция за разнообразяване на менюто. Може да се консумира като предястие, гарнитура или основно ястие.

прочети още

Класическо Тирамису

Тирамису е класически италиански фаворит в десертите, като неустоимата комбинация от бишкоти, маскарпоне и кафе, се харесва по цял свят на малки и големи.

прочети още

Пълнени канелони с кайма и спанак

Черпим всички почитатели на италианската кухня с тези разкошни канелони с кайма. Уханието им ще Ви подкани да си сложите голяма порция, да си налеете чаша вино и да се насладите на всяка хапка.

прочети още

Безглутенова торта "Капрезе"

Тази италианска бадемова торта, гарнирана с ванилова рикота и шоколадов сос амарето, е най -доброто нещо, което ще изпечете тази седмица.Тя е отговорът на вашите безглутенови мечти.

прочети още

Пица Маргарита

Класическата неаполитанска пица Маргарита е една от пиците, които всеки обича.Комбинацията от домати, моцарела и босилек, Ви дава възможност да усетите точния вкус на популярното в цял свят италианско ястие.

прочети още

Зеленчукова лазаня

Лазаня – една от най-прекрасните италиански рецепти! Лазанята може да бъде с месо, със зеленчуци, с микс от сирена и различни сосове, а резултатът винаги е интересно и вкусно ястие. Настоящата рецепта е подходяща за есенните месеци, защото акцент в нея е патладжанът.

прочети още

Ризото с гъби и паста от трюфели

Вкусно ризото с паста от трюфели. Богато, кремообразно и подходящо за хапване както самостоятелно така и в компанията на пилешко или телешко филе.

прочети още

Лесна рецепта за кекс с конфитюр от ягоди

Кекс с конфитюр от ягоди и свежи плодове .. идеален за чаша кафе и сладки приказки!

прочети още

Био пълнозърнести фузили със зеленчуци

Днес споделяме с вас здравословна италианска рецепта за био фузили със зеленчуци.

прочети още

Каноли с веган крем

Днес споделяме с вас прекрасна свежа италианска рецепта, която да похапнете с 0% угризения и 100% наслада !

прочети още

Oризови кюфтенца

Както вече ни е известно, италианската кухня е пълна с изненади ... не какви да е, а УНИКАЛНО ВКУСНИ ИЗНЕНАДИ!

прочети още

Лазаня

Здравейте приятели,  Днес ще се опитаме да вдъхновим вашите кулинарни способности с едно ястие, което не е любимо само на италианци, а на всички хора по света. Точно така, ЛАЗАНЯ! Ще споделим рецептата и ще ви дадем полезни съвети и малки трикове за приготвянето на вкусното ястие, което ще ви откара мислено из уличките на Милано. Нека да започваме!

прочети още

Паста с риба тон

Ароматна италианска паста с истински доматен сос, тон и пармезан.

прочети още

Бисквити с глазура

Via Uno има предложение, с което ще впечатлите вашия партьор, като му покажете вашия личен израз на любов.

прочети още

Милфьой

Вдъхновяващ и лесен десерт, който ще развихри кулинарния ви усет!

прочети още

Кростини с боб-канелини по тоскански

Кростини са италианско предястие съставено от хрупкав препечен хляб и гарнитура. Според различните региони в Италия, кростините имат различни вкусни варианти и съставки. Жителите на регион Тоскана разкриват как приготвят техните любими кростини.

прочети още

Коледни вълшебни сладки - Кучинати

Коледа идва, а Италия ни е подготвила вкусни сладки !

прочети още

Италиански шоколадов сладкиш

Шоколадово италианско допълнение за всеки повод!

прочети още

Италианска пица " Куатро Стаджони"

Ароматна италианска пица за всеки вкус !

прочети още

Ризото със сирене "Пармезан"

Ароматно италианско ястие за ценители на ризото.

прочети още

Салата "Барселона"

Свежа италианска салата с морски вкус, на международно ниво !

прочети още