Коледни джинджифилови бисквити

Коледни джинджифилови бисквити
18 ноември 2021

Съставки:

  • 450г. брашно
  • 10 с.л масло на стайна температура
  • 150г. кафява захар
  • 200г меласа
  • 1 яйце
  • 1 ч.л чист екстракт от ванилия
  • 1 ч.л сода
  • 1/2 ч.л сол
  • 1 с.л смлян джинджифил
  • 1 с.л канела
  • 1/2 ч.л бахар
  • 1/2 ч.л карамфил
  • захарна глазура за украса

За да изрежете сладките на помощ Ви идват нашите форми за сладки.

Начин на приготвяне:

  • В голяма купа с помощта на миксер, разбийте маслото за 1 минута на средна скорост, докато стане напълно гладко и кремообразно. Добавете кафявата захар и меласата и разбийте на средно висока скорост, докато се комбинират и изглеждат кремообразни. Изстържете стените и дъното на купата, ако е необходимо. След това разбийте яйцето и ванилията на висока скорост за 2 пълни минути. Маслото може да се отдели; това е добре.
  • В отделна купа смесете заедно брашното, содата за хляб, солта, джинджифила, канелата, бахара и карамфила, докато се комбинират. На ниска скорост разбъркайте бавно с мокрите съставки, докато се комбинират. Тестото за бисквитки ще бъде доста гъсто и леко лепкаво. Разделете тестото наполовина и увийте всяко с прозрачно фолио. Притиснете, за да придобие форма на диск. Охладете дисковете за поне 3 часа. Охлаждането е задължително за това тесто за бисквитки. 
  • Загрейте фурната до 180°. Постелете 2-3 големи тави с хартия за печене или силиконови подложки за печене. Оставете настрана.
  • Извадете 1 диск охладено тесто за бисквитки от хладилника. Обилно набрашнете плота, както и ръцете и точилката. Разточете диска до дебелина 0.60см. Съвети за разточване – тестото може да се напука и да стане ронливо, докато разточвате. Това, което ще ви помогне, е да го завъртате докато го точите. Освен това можете да използвате пръстите си, за да слеете отново напуканите ръбове. Първите няколко ролки винаги са най-трудни, тъй като тестото е толкова твърдо, но повторното навиване на парчетата е много по-лесно. Нарежете на фигури. Поставете формите на разстояние 2.5 см един от друг върху подготвените тави за печене. 
  • Печете бисквитките за около 9-10 минути. Ако вашите формички за бисквитки са по-малки от 10см, печете около 8 минути. Ако вашите формички за бисквитки са по-големи от 10см, печете около 11 минути. Имайте предвид, че колкото по-дълго се пекат бисквитките, толкова по-твърди и хрупкави ще бъдат. За меки джинджифилови бисквитки следвайте предложените от нас времена за печене.
  • Оставете бисквитките да се охладят за 5 минути върху хартията за печене. Прехвърлете в решетка за охлаждане, за да се охлади напълно. След като изстине напълно, украсете по желание.
  • Бисквитките остават свежи, когато са покрити при стайна температура до 1 седмица.

 

Приятен апетит!

Италианска пилешка супа - Пастина

Най -добрата класическа италианска супа от пиле и паста!

прочети още

Паста Капоната

Бюджетна, лесна и вкусна вегетарианска рецепта за паста Капоната.

прочети още

Ризото с домати и черни маслини

Ризото, изпълнено със средиземноморски вкусове, поднесено гарнирано с фета и пресен босилек.

прочети още

Кростата с рикота и сладко от ягоди

Гостите са на вратата, а кростатата с рикота и ягоди - на масата. Лесна рецепта за заети домакини.

прочети още

Фетучини Алфредо с пиле

Сметана, сирене и парченце пиле и в един лек Алфредо сос за фетучините за вечеря без вина, която лесно ще допълни обяда в кутията за храна LUNA

прочети още

Афогато - Италиански десерт с кафе и сладолед

Няма по-подходящ десерт, който да ви зареди с лятно настроение, от Афогато. Той е леко затоплящ, много освежаващ и перфектен на сладост. Някои дори го намират за по-добър начин за приемане на сутрешната доза кафе.

прочети още

Салата с паста и риба тон

Тази салата с паста с риба тон е добре балансирано (и вкусно) ястие! Съдържа въглехидрати от пастата, протеини от рибата тон и много витамини и фибри от всички зеленчуци.

прочети още

Бързи и вкусни италиански брускети

Лятото е за леки и вкусни храни и тези брускети са перфектният пример за подобни рецепти. Придружени с чаша вино, те са перфектният завършек на вечерта.

прочети още

Спагети Алио е Олио

Опитайте веднъж тази рецепта за спагети Aglio e Olio (с чесън и олио) и ще я приготвяте отново и отново. Използват се прости съставки, готви се за 20 минути и е изключително вкусна.

прочети още

Италиански безглутенов хляб

Смес от безглутенови брашна, умения и търпение ще ви позволят да изпечете безглутенов хляб у дома, подходящ за хора с непоносимост и алергия.. вкусен и също толкова добър, колкото и този с пшеничено брашно.

прочети още

Каноли с рикота

Съвършеният десерт - хрупкави каноли с нежен крем.

прочети още

Торта с портокал и полента

Тази вкусна торта е изпълнена с пикантен вкус, а сиропът я прави нещо наистина специално – насладете се!

прочети още

Ризото топчета с моцарела и сушени домати

Тази рецепта ще ви помогне да пресъздадете една от любимите улични храни в Рим у дома.

прочети още

Фокача с маслини и розмарин

Предшественик на съвременната пица, фокачата е обикновен италиански плосък хляб, който се свързва с Бъдни вечер и Коледа.

прочети още

Коледен сладкиш с Панеттоне (Triffle)

Подгответе се от рано с рецептите за празничната вечеря

прочети още

Салата от паста пенне с маслини

Салатата с паста, маслини и каперси е чудесна опция за разнообразяване на менюто. Може да се консумира като предястие, гарнитура или основно ястие.

прочети още

Класическо Тирамису

Тирамису е класически италиански фаворит в десертите, като неустоимата комбинация от бишкоти, маскарпоне и кафе, се харесва по цял свят на малки и големи.

прочети още

Пълнени канелони с кайма и спанак

Черпим всички почитатели на италианската кухня с тези разкошни канелони с кайма. Уханието им ще Ви подкани да си сложите голяма порция, да си налеете чаша вино и да се насладите на всяка хапка.

прочети още

Безглутенова торта "Капрезе"

Тази италианска бадемова торта, гарнирана с ванилова рикота и шоколадов сос амарето, е най -доброто нещо, което ще изпечете тази седмица.Тя е отговорът на вашите безглутенови мечти.

прочети още

Пица Маргарита

Класическата неаполитанска пица Маргарита е една от пиците, които всеки обича.Комбинацията от домати, моцарела и босилек, Ви дава възможност да усетите точния вкус на популярното в цял свят италианско ястие.

прочети още

Зеленчукова лазаня

Лазаня – една от най-прекрасните италиански рецепти! Лазанята може да бъде с месо, със зеленчуци, с микс от сирена и различни сосове, а резултатът винаги е интересно и вкусно ястие. Настоящата рецепта е подходяща за есенните месеци, защото акцент в нея е патладжанът.

прочети още

Ризото с гъби и паста от трюфели

Вкусно ризото с паста от трюфели. Богато, кремообразно и подходящо за хапване както самостоятелно така и в компанията на пилешко или телешко филе.

прочети още

Лесна рецепта за кекс с конфитюр от ягоди

Кекс с конфитюр от ягоди и свежи плодове .. идеален за чаша кафе и сладки приказки!

прочети още

Био пълнозърнести фузили със зеленчуци

Днес споделяме с вас здравословна италианска рецепта за био фузили със зеленчуци.

прочети още

Каноли с веган крем

Днес споделяме с вас прекрасна свежа италианска рецепта, която да похапнете с 0% угризения и 100% наслада !

прочети още

Oризови кюфтенца

Както вече ни е известно, италианската кухня е пълна с изненади ... не какви да е, а УНИКАЛНО ВКУСНИ ИЗНЕНАДИ!

прочети още

Лазаня

Здравейте приятели,  Днес ще се опитаме да вдъхновим вашите кулинарни способности с едно ястие, което не е любимо само на италианци, а на всички хора по света. Точно така, ЛАЗАНЯ! Ще споделим рецептата и ще ви дадем полезни съвети и малки трикове за приготвянето на вкусното ястие, което ще ви откара мислено из уличките на Милано. Нека да започваме!

прочети още

Паста с риба тон

Ароматна италианска паста с истински доматен сос, тон и пармезан.

прочети още

Бисквити с глазура

Via Uno има предложение, с което ще впечатлите вашия партьор, като му покажете вашия личен израз на любов.

прочети още

Милфьой

Вдъхновяващ и лесен десерт, който ще развихри кулинарния ви усет!

прочети още

Кростини с боб-канелини по тоскански

Кростини са италианско предястие съставено от хрупкав препечен хляб и гарнитура. Според различните региони в Италия, кростините имат различни вкусни варианти и съставки. Жителите на регион Тоскана разкриват как приготвят техните любими кростини.

прочети още

Коледни вълшебни сладки - Кучинати

Коледа идва, а Италия ни е подготвила вкусни сладки !

прочети още

Италиански шоколадов сладкиш

Шоколадово италианско допълнение за всеки повод!

прочети още

Италианска пица " Куатро Стаджони"

Ароматна италианска пица за всеки вкус !

прочети още

Ризото със сирене "Пармезан"

Ароматно италианско ястие за ценители на ризото.

прочети още

Салата "Барселона"

Свежа италианска салата с морски вкус, на международно ниво !

прочети още