В купа смесете водата, маята и медът/захарта, разбъркайте ги добре. Оставете сместта за 10 минути и пресейте брашното. Прибавете брашното 430г в купата и разбъркайте, покрийте купата с кърпа и го оставете да втаса за около 1 час.
Разпръснете останалото брашно на плота и изсипете тестото, прибавете солта и мазнината. Замесете добре тестото, а след това го завийте с фолио и кърпа и го оставете за още един час.
След това, вашето домашното италианско тесто е готово за готвене.
Италианската марка CASA DELLA PIADA ни предлага 3 готови основи за пица. Време за приготвяне : 3 минути. Препоръка : горно печене.
За приготвянето на пица "Куатро Стаджони" отделете около 50г от готовото тесто. Останалата част разточете в тава за печене, предварително намазнена. Отделеното тесто разделете на две равни части и оформете във форма на 2 лети. Поставете ги на кръст върху разточеното тесто. Ще получите 4 равни части, които ще разграничават различните сезони на пица "Куатро Стаджни".
Намажете с доматено пюре целия блат, а след това подрете всеки сектор с останалите продукти.
Пример :
1ви сектор : с шунка и моцарела
2ри сектор : с маслини и пармезан
3ти сектор : с яйце и артишок
4ти сектор : с колбас, гъби и пармезан
Поръсете с риган цялата пица. Печете в предварително загрята фурна 18-20минути, ако използвате приготвено домашно тесто и от 3 до 5 минути - за готовите блатове.
И замириса на Италия !
Най -добрата класическа италианска супа от пиле и паста!
прочети ощеРизото, изпълнено със средиземноморски вкусове, поднесено гарнирано с фета и пресен босилек.
прочети ощеГостите са на вратата, а кростатата с рикота и ягоди - на масата. Лесна рецепта за заети домакини.
прочети ощеСметана, сирене и парченце пиле и в един лек Алфредо сос за фетучините за вечеря без вина, която лесно ще допълни обяда в кутията за храна LUNA
прочети ощеНяма по-подходящ десерт, който да ви зареди с лятно настроение, от Афогато. Той е леко затоплящ, много освежаващ и перфектен на сладост. Някои дори го намират за по-добър начин за приемане на сутрешната доза кафе.
прочети ощеТази салата с паста с риба тон е добре балансирано (и вкусно) ястие! Съдържа въглехидрати от пастата, протеини от рибата тон и много витамини и фибри от всички зеленчуци.
прочети ощеЛятото е за леки и вкусни храни и тези брускети са перфектният пример за подобни рецепти. Придружени с чаша вино, те са перфектният завършек на вечерта.
прочети ощеОпитайте веднъж тази рецепта за спагети Aglio e Olio (с чесън и олио) и ще я приготвяте отново и отново. Използват се прости съставки, готви се за 20 минути и е изключително вкусна.
прочети ощеСмес от безглутенови брашна, умения и търпение ще ви позволят да изпечете безглутенов хляб у дома, подходящ за хора с непоносимост и алергия.. вкусен и също толкова добър, колкото и този с пшеничено брашно.
прочети ощеТази вкусна торта е изпълнена с пикантен вкус, а сиропът я прави нещо наистина специално – насладете се!
прочети ощеТази рецепта ще ви помогне да пресъздадете една от любимите улични храни в Рим у дома.
прочети ощеПредшественик на съвременната пица, фокачата е обикновен италиански плосък хляб, който се свързва с Бъдни вечер и Коледа.
прочети ощеМеки в центъра, хрупкави по краищата .. любимите на всички джинджифилови бисквитки.
прочети ощеПодгответе се от рано с рецептите за празничната вечеря
прочети ощеСалатата с паста, маслини и каперси е чудесна опция за разнообразяване на менюто. Може да се консумира като предястие, гарнитура или основно ястие.
прочети ощеТирамису е класически италиански фаворит в десертите, като неустоимата комбинация от бишкоти, маскарпоне и кафе, се харесва по цял свят на малки и големи.
прочети ощеЧерпим всички почитатели на италианската кухня с тези разкошни канелони с кайма. Уханието им ще Ви подкани да си сложите голяма порция, да си налеете чаша вино и да се насладите на всяка хапка.
прочети ощеТази италианска бадемова торта, гарнирана с ванилова рикота и шоколадов сос амарето, е най -доброто нещо, което ще изпечете тази седмица.Тя е отговорът на вашите безглутенови мечти.
прочети ощеКласическата неаполитанска пица Маргарита е една от пиците, които всеки обича.Комбинацията от домати, моцарела и босилек, Ви дава възможност да усетите точния вкус на популярното в цял свят италианско ястие.
прочети ощеЛазаня – една от най-прекрасните италиански рецепти! Лазанята може да бъде с месо, със зеленчуци, с микс от сирена и различни сосове, а резултатът винаги е интересно и вкусно ястие. Настоящата рецепта е подходяща за есенните месеци, защото акцент в нея е патладжанът.
прочети ощеВкусно ризото с паста от трюфели. Богато, кремообразно и подходящо за хапване както самостоятелно така и в компанията на пилешко или телешко филе.
прочети ощеКекс с конфитюр от ягоди и свежи плодове .. идеален за чаша кафе и сладки приказки!
прочети ощеДнес споделяме с вас здравословна италианска рецепта за био фузили със зеленчуци.
прочети ощеДнес споделяме с вас прекрасна свежа италианска рецепта, която да похапнете с 0% угризения и 100% наслада !
прочети ощеКакто вече ни е известно, италианската кухня е пълна с изненади ... не какви да е, а УНИКАЛНО ВКУСНИ ИЗНЕНАДИ!
прочети ощеЗдравейте приятели, Днес ще се опитаме да вдъхновим вашите кулинарни способности с едно ястие, което не е любимо само на италианци, а на всички хора по света. Точно така, ЛАЗАНЯ! Ще споделим рецептата и ще ви дадем полезни съвети и малки трикове за приготвянето на вкусното ястие, което ще ви откара мислено из уличките на Милано. Нека да започваме!
прочети ощеVia Uno има предложение, с което ще впечатлите вашия партьор, като му покажете вашия личен израз на любов.
прочети ощеКростини са италианско предястие съставено от хрупкав препечен хляб и гарнитура. Според различните региони в Италия, кростините имат различни вкусни варианти и съставки. Жителите на регион Тоскана разкриват как приготвят техните любими кростини.
прочети ощеКоледа идва, а Италия ни е подготвила вкусни сладки !
прочети още