Елдата е една от най-чистите храни. Тя не съдържа глутен и е богата на витамини А, В, E и фибри, които подобряват храносмилането. ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА: Елдата е известна със своята широка употреба както в сладки, така и в солени ястия. Сварете елдата в съотношение 1:3 (1 част елда към 3 части вода) за около 10-15 минути. Готова е, когато зрънцата се разпукат, набъбнат и омекнат. Да се съхранява на сухо и прохладно място при стайна температура. ХРАНИТЕЛНИ СТОЙНОСТИ ЗА 100 G Енергийна стойност (Kcal) -389 Мазнини 3.4г от които наситени мастни киселини 0.7г Въглехидрати 71.5г от които захари 0.0г Влакнини 10.0г Белтъчини 13.2г Сол 0.00г