Зеленият чай на Alce Nero се отглежда в по-високите части на платото Нилгири, намиращо се в южната част на Индия, както и в плантации в районите на хималайските предпланини. Работниците се грижат за внимателното култивиране и събиране на реколтата от младите листа на растението Camellia sinensis. Продуктът е сертифициран по стандартите на биологичното земеделие и регламентите на Честна търговия. Зеленият чай съдържа различни алкалоиди, естествени съставки с растителен произход, подобни на кофеина, чието действие се освобождава по-умерено и постепенно. Зеленият чай дължи името си на метода на преработка, в който естественото окисляване на листата се спира чрез пара или топлина и по този начин се запазват не само характерния зелен цвят на листата, но и вкусовите качества и нутриентите на продукта. Начин на приготвяне: Залейте една торбичка чай с 200 мл току-що сварена вода и накиснете 2-3 мин.