Описание:
Песто с италиански био артишок, овкусено със зехтин екстра върджин. Подходящо за паста или брускети.
Артишокът е бодливо средиземноморско растение, което има ядливи цветни пъпки. Те се берат преди растението да цъфне, тъй като след това се изменят и стават по-груби и неядливи. Пъпките може да се готвят директно или с плънка, да се мариноват или да се ползват за съставка на други ястия и сосове.
Енергийна стойност - 1012 kJ / 241 kcal;
Мазнини 24 g,
от които наситени 3.0 g;
Въглехидрати 2.0 g,
от които захари 1.9 g;
Фибри 3.6 g;
Белтъчини 2.4 g;
Сол 1.9 g.
артишок* (70%), слънчогледово масло*, маслиново масло* екстра върджин, лимонов сок*, сол, сирене Пармиджано Реджано* (краве мляко*, сол, сирище*), магданоз*, чесън*, ароматни билки*.
* от биологично земеделие.
След отваряне съхранявайте в хладилник и консумирайте в рамките на 3-4 дни.