Състав: Картофено нишесте, регулатор на киселинността: лимонена киселина, сок от боровинки на прах 0,5% (малтодекстрин, сок от боровинки - 40%), прах от червено цвекло, сол, цвят: антоцианини, аромат. НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 1. В половин чаша от 0,5 л студена вода, изсипете съдържанието на опаковката и разбъркайте добре. Добавете две супени лъжици захар (приблизително 40 г) към останалата вода и кипнете. 2. Изсипете праха във врящата вода, като бъркате постоянно и кипнете за известно време. 3. Изсипете готовото желе в купата за салата, предварително измита със студена вода и оставете да се охлади. Хранителни стойности в 100 г: Енергийна стойност: 1356 kJ / 324 kcal протеин: 0 g въглехидрати: 79 g, от които захари 0,8 g мазнини: 0 g, от които наситени мазнини 0 g сол: 0,19 g