Състав: Картофено нишесте, лимонена киселина - регулатор на киселинността, концентриран прах от цвекло, концентриран прах от плодове от череши (0,5%), антоцианин, сол, аромат. НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 1. В половин чаша от 0,5 л студена вода, изсипете съдържанието на опаковката и разбъркайте добре. Добавете две супени лъжици захар (приблизително 40 г) към останалата вода и кипнете. 2. Изсипете праха във врящата вода, като бъркате постоянно и кипнете за известно време. 3. Изсипете готовото желе в купата за салата, предварително измита със студена вода и оставете да се охлади. Хранителни стойности в 100 g продукт: Енергийна стойност: 1409,5 kJ / 331,7 kcal - протеин: 0,6 g - въглехидрати: 82,1 g - мазнини: 0,0 g