Коледни вълшебни сладки - Кучинати

Коледни вълшебни сладки - Кучинати
2 декември 2020

Днес ще ви потопим в коледната фантазия на Италия. Вкусните и ароматни коледни сладки по сицилианска рецепта са перфектно допълнение към вашата коледната трапеза. Перфектно тесто, в допълнение с мек крем и коледно настроение... подсигуряват добрия дух на перфектната Коледа!

 

ВНИМАНИЕ ... тези коледни сладки са пристрастяващо вкусни и могат да станат ваш любим десерт !

 

Тайната на Кучидати се крие в съставките, но и в начина на приготвяне. Пълнежът се нуждае от 24ч. Да престои преди, за да отпусне и смеси всичките си аромати. Така че, всеки може да подбере най-удобното време за приготвянето.

 

 

 

 

 

За приготвяне на 55-60 броя сладки са нужни: 

 

Съставки за тестото:

Съставки за пълнежа:

  • 200 г сушени смокини, с отстранени дръжки
  • 100 г стафиди
  • 200 г обезкостени фурми
  • 150 г бадеми
  • 150 г орехи
  • 2 супени лъжици мед
  • 60 мл бренди
  • 1 чаена лъжица настъргана портокалова кора
  • 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
  • 2 чаени лъжици канела
  • 1/4 чаена лъжица смлян карамфил
  • 1/8 чаена лъжица настъргано индийско орехче

 

За декорация:

 

Начин на приготвяне на тестото :

В купа разбийте маслото и захарта до получаването на кремообразна смес. След това прибавяйте яйцата едно по едно. След като сте разбили добре се добавят прясното мляко, ваниловият екстракт и портокаловата кора. Разбъркайте отново.

В отделен съд се смесват брашното, бакпулверът и солта. Прибавяйте я към кремообразната смес като разбъркате бавно. Получава се меко нелепнещо тесто, което се разделя на 4 равни части, оформени на топки. Завиват се със стреч фолио и се оставят за около един час в хладилник.

За приготвянето на пълнежа :

Смесете всички сушени плодове и ядки, нарязани на ситно. Смилат се до получаването на ронлива лепкава смес. След това се прибавят всички останали съставки. Образува се паста, която трябва да се покрие със стреч фолио и се оставя да престои една нощ в хладилник.

Приготвяне на Кучинати :

Всяка от 4те части на брашното се разточва отделно, върху набрашнена повърхност във правоъгълна форма 30х14см. Отделете ¼ от пълнежа и оформете дълъг объл фитил и го поставете по дължината на разточеното тесто. Завийте сместа с тестото на руло. Нарежете с дебелина от 3 см. Подредете сладките в тава, на хартия за печене. По същия начин оформете всяка част на тестото и сместа.

Кучидатите се пекат в предварително загрята фурна на 180градуса, за 16-18минути. 

Коледна декорация :

Към пудра захар се добавя портокалов сок, до получаването на леко течна глазура. След като сладките са охладене се украсяват с глазурата и захарни перли по важ избор.

 

Приятен апетит !

 

Източник :  Йоана Петрова, от www.kulinarno-joana.com

Италианско предястие - оризови кюфтенца

Както вече ни е известно, италианската кухня е пълна с изненади ... не какви да е, а УНИКАЛНО ВКУСНИ ИЗНЕНАДИ!

прочети още

Домашна лазаня с истински италиански вкус!

Здравейте приятели,  Днес ще се опитаме да вдъхновим вашите кулинарни способности с едно ястие, което не е любимо само на италианци, а на всички хора по света. Точно така, ЛАЗАНЯ! Ще споделим рецептата и ще ви дадем полезни съвети и малки трикове за приготвянето на вкусното ястие, което ще ви откара мислено из уличките на Милано. Нека да започваме!

прочети още

Да хапнем ... по италиански!

Ароматна италианска паста с истински доматен сос, тон и пармезан.

прочети още

Идеалният начин да си покажем любов!

Via Uno има предложение, с което ще впечатлите вашия партьор, като му покажете вашия личен израз на любов.

прочети още

Десерт Милфьой

Вдъхновяващ и лесен десерт, който ще развихри кулинарния ви усет!

прочети още

Кростини с боб-канелини по тоскански

Кростини са италианско предястие съставено от хрупкав препечен хляб и гарнитура. Според различните региони в Италия, кростините имат различни вкусни варианти и съставки. Жителите на регион Тоскана разкриват как приготвят техните любими кростини.

прочети още

Италиански шоколадов сладкиш

Шоколадово италианско допълнение за всеки повод!

прочети още

Италианска пица " Куатро Стаджони"

Ароматна италианска пица за всеки вкус !

прочети още

Тайната на ризото със сирене "Пармезан"

Ароматно италианско ястие за ценители на ризото.

прочети още

Салата "Барселона"

Свежа италианска салата с морски вкус, на международно ниво !

прочети още