Десерт Милфьой

Десерт Милфьой
20 януари 2021

Днес ви даваме предложение да сътворите изящество във вашия дом, познато на много народи – Десерт Милфьой. В превод от френски език „милфьой“ означава хиляди листа. Различните страни обичат тази торта по различни начини, а общата и основна съставка са бутер корите, които във времената назад, както и в различните рецепти за наброявали над 2000 само в една торта. 

Италианското название на това изкуство в чиния се нарича „Mille foglie”.

Колкото и разнообразни варианти да ни предлагат различните страни, ние избрахме да ви разкрием основните съставки и начини на приготвяне, а после оставаме на вас да развихрите въображението си!

 

Нужни съставки : 

За крема : 

 

Предложения: 

 

 

Начин на приготвяне :

Върху хартия за печене подредете корите за милфьой, поръсете ги с пудра захар и запечете леко във фурна, за около 5 минути, а след това охладете в хладилник за 30 минути. 

През това време пригответе крема. Kъм битата сметана прибавете 25 грама пудра захар, няколко капки ванилов екстракт и настърганата лимонова кора. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Предложение : Ако желаете да направите какаов милфьой, може да добавите в крема една лъжица какао.

Върху охладените кори нанесете крема, като прибавите любимите ви ядки/плодове или конфитюр. Прилепвайте намазните кори една към друга. Завършете с десерта като поръсите с кокосови стърготини/филирани ядки и червени боровинки. 

 

Приятен апетит ! 

Бихме се радвали да споделите вашите варианти, за да обменим опит и да се насладим взаимно!

 

 

 

Източник: Юлияна Георгиева (www.1001recepti.com) 

Да хапнем ... по италиански!

Ароматна италианска паста с истински доматен сос, тон и пармезан.

прочети още

Идеалният начин да си покажем любов!

Via Uno има предложение, с което ще впечатлите вашия партьор, като му покажете вашия личен израз на любов.

прочети още

Кростини с боб-канелини по тоскански

Кростини са италианско предястие съставено от хрупкав препечен хляб и гарнитура. Според различните региони в Италия, кростините имат различни вкусни варианти и съставки. Жителите на регион Тоскана разкриват как приготвят техните любими кростини.

прочети още

Коледни вълшебни сладки - Кучинати

Коледа идва, а Италия ни е подготвила вкусни сладки !

прочети още

Италиански шоколадов сладкиш

Шоколадово италианско допълнение за всеки повод!

прочети още

Италианска пица " Куатро Стаджони"

Ароматна италианска пица за всеки вкус !

прочети още

Тайната на ризото със сирене "Пармезан"

Ароматно италианско ястие за ценители на ризото.

прочети още

Салата "Барселона"

Свежа италианска салата с морски вкус, на международно ниво !

прочети още